Duconcepts is in 2010 als Adviesbureau Stroeken opgericht door Ivo Stroeken. Ivo is geboren in 1972 in Limburg, in een gezin dat al bezig was met verduurzaming lang voordat de term gevleugeld werd. Het composteren van GFT, afval scheiden, een houtkachel aangesloten op de CV-installatie en gevoed met lokaal verkregen resthout ter verwarming van de woning en bewust en verantwoord gebruik van de auto.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat, na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening, de wens om bij te dragen aan een duurzame samenleving de overhand kreeg. Na een jaar als Adviseur Verduurzaming voor de Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag (heden Duurzaam Den Haag) is besloten om de vleugels uit te slaan en op eigen benen verder te gaan.

Ondanks een paar spannende jaren in de nasleep van de kredietcrises heeft Ivo een mooi portfolio opgebouwd met interessante projecten voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, van MKB tot overheden.

In 2020, net voor uitbreken van de Corona-pandemie werd het tijd om afscheid te nemen van het adviesbureau en met de keuze voor de naam DuConcepts in naam en uiterlijk meer recht te doen aan de drijfveer van Ivo. Het werken aan duurzame concepten, waarbij innovatie het hoofdbestandeel is. DuConcepts.